Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Για το AIDS δεν πρέπει να ξεχνάς:

  • Το να έχεις σεξουαλικές σχέσεις με κάποιον, ουσιαστικά σημαίνει ότι έχεις σεξουαλικές σχέσεις με όλους τους προηγούμενους ερωτικούς συντρόφους του.
  • Οι περισσότεροι φορείς του ιού του ΑΙDS παραμένουν απολύτως υγιείς για αρκετά χρόνια.
  • Ο καθένας μπορεί να έχει μολυνθεί από τον ιό του AIDS και να μην το γνωρίζει.
  • Μην διακινδυνεύεις αποδεχόμενος σεξουαλικές επαφές χωρίς προφυλάξεις.

Για να κάνουμε λοιπόν τόσο τη δική μας ζωή πιο εύκολη, όσο και των φορέων του AIDS, ας μάθουμε ότι το AIDS δεν μεταδίδεται:

  • Από την καθημερινή, κοινωνική επαφή, τη χειραψία, το αγκάλιασμα, το απλό φιλί, τη συνάθροιση ατόμων.
  • Από την τουαλέτα.
  • Από τον ιδρώτα ή το σάλιο.
  • Από ρούχα, σκεπάσματα, πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, τηλέφωνα.
  • Από πισίνες ή τη θάλασσα Από κουνούπια ή άλλα έντομα.

7 σχόλια:

Unknown είπε...

ειλικρινής και σωστή αντιμετώπιση της ασθένειας και των κινδύνων που εγκυμωνεί μετά την πληροφόριση απο τα ιστορικά στοιχεία και τα σημεία "για το ΑΙDS δεν ξεχνας" και "ποιο εύκολη ζωή"

Sofia είπε...

Για μία ακόμη φορά να δώσω τα συγχαρητηριά μου για την άριστη αντιμετώπιση του θέματος..η μονοδιάστατη ενημέρωση για το AIDS ίσως να συνείσφερε στον ''ρατσισμό'' που έχει δημιουργηθεί για τα θύματα της ασθένειας..

filippos είπε...

Apo thn ypervoliko fovo mas xwris na to theloume mporoume na perithoriopoioume tous foreis odhgontas tous sthn apomonwsh,mono kapoios pou exei zhsei ena tetoia symvan sthn oikogeneia tou mporei na gnwrizei poia einai h pragmatikh katastash.Thelei megalh dosh katanohshs alla kai aplh xrhsh ths logikhs apo merous mas gia na kanoume apodekta ayta ta atoma dipla mas sa na mhn htan foreis.

mpompos είπε...

Η αλήθεια είναι ότι πίστευα ότι με κάποιους από αυτούς τους τρόπους μεταδίδεται ο ιός, π.χ. με το σάλιο. Είσαι σίγουρη ότι δεν ισχύει? Ειδικά στο θέμα της μετάδοσης νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε μέχρι και σε κοινωνικό ρατσισμό! Δεν κατηγορώ κανέναν γιατί κι εγώ μπορεί -χωρίς να το θέλω- να το κάνω! Σκεφτείτε όμως αυτούς τους ανθρώπους. Έχουν να αντιμετωπίσουν την ασθένειά τους, να έχουν να αντιμετωπίσουν κι εμάς?Too much!!

antonis είπε...

"Μα με ενοχλεί", "μου πέφτει", "δεν καταλαβαίνω τίποτα", "αφού σε αγαπώ", "ασε το τώρα".... κάποιες από τις δικαιολογίες για τη μη χρήση προφυλακτικού.
Και ύστερα έρχονται άλλες ενοχλήσεις, πέφτει η διάθεση για ζωή, μα πώς την έπαθα δεν κατάλαβα.
Προφυλακτικό γιατί ο ιος του HIV δεν σου "κολλάει" απλά κολλάει

george είπε...

Μήπως ο καλύτερος τρόπος να πολεμήσουμε το AIDS είναι η αγάπη;

Φαίη είπε...

Θεωρώ πολύ σημαντικό το να γνωρίζουμε πως καθημερινές, απλές , κοινωνικές διαδικασίες, όπως η χειραψία, δεν αποτελούν μέσο μετάδοσης του ιού, τόσο για τους "υγιείς" όσο και για τους ίδιους τους φορείς. Ο ρατσισμός είναι μεγάλος απέναντί τους και τέτοιες πληροφορίες μας εξηγούν πως δεν "κινδυνεύουμε". Πιο πολλοί κινδυνεύουν οι ίδιοι οι φορείς από την δική μας συμπεριφορά όταν γνωρίζουμε πως νοσούν.